Search

Vahingossa puhelinmyyntityöhön

Taavi
Midas Touch

Olen 18-vuotias Tampereen Kalevan lukion kolmannen, ja viimeisen vuoden opiskelija. Vapaa-aika kuluu jalkapallon parissa TPV:n A-junioreissa. Pelaamisen lisäksi tuomaroin välillä ja valmennan nuorempia.

Työhistoriani alkoi 15-vuotiaana, kun jaoin postia. Parin postikesän jälkeen siivosin hotellia yhden kesän, ja vuoden 2016 kesätyö löytyi puhelinmyyntihommista.

Vahingossa puhelinmyyntitöihin

Lähetin talvella lukuisia työhakemuksia, mutta onni ei ollut puolellani eikä kesätyötä löytynyt. Ystäväni Matti oli ollut Midas Touch Oy:n hommissa jo läpi talven ja ajattelin sitten viimeisenä oljenkortenani pyytää Matilta, että hän suosittelisi minua paikan esimiehelle. Pääsinkin haastatteluun ja aloitin työt jo seuraavalla viikolla!

Myy nenäliina

Alku Midaksella oli aika ”naurettava”, vaikka sillä hetkellä ennemminkin nolotti. Työhaastattelussa Tampereen toimipisteen esimies Rauno päätti kokeilla kykyjäni ja antoi minulle tehtäväksi myydä hänelle nenäliina. Hetken hämmästelin ja päästelin hermostuneesti sanoja suustani, mitä lie. En edes muista! Jälkeenpäin naureskelimme tapahtumalle. Homman tarkoitus olikin vain nähdä miten minä reagoin yllättävissä tilanteissa.

Työsopimus käytiin huolella läpi

Työsopimuksen läpikäymiseen käytettiin runsaasti aikaa ja varmistettiin, että meillä oli yhteisymmärrys mitä sopimuksessa sanotaan. Työsopimusta on noudatettu, eikä minulla ole muutenkaan moitittavaa, päinvastoin. Kaikin puolin työsuhteeni oli Midaksella mieluisa.

Älä nirsoile

Voin suositella myyntineuvottelijan työtä muillekin nuorille. On mukavaa, kun saa jutella erilaisten ihmisten kanssa. Pitää kuitenkin muistaa, että linjan toisessakin päässä on ihminen. Joskus asiakas voi ”lyödä luurin korvaan”, mutta sitä ei pidä ottaa henkilökohtaisesti. Pitää vain pysyä positiivisena ja jatkaa soittamista. Ainoana ohjeena muille nuorille on, että kannattaa lähettää työhakemuksia niin paljon kun jaksaa, eikä kannata olla liian nirso kesätöiden suhteen.

Scroll to Top