Search

Tuotetietous on valttia myyntitilanteissa

Samuli
Call Waves

Astuin taloon toukokuun puolenvälin tienoilla ensimmäistä kertaa itsevarmana ja innokkaana kohtaamaan uusia haasteita. En ollut aivan varma mitä kaikkea kesä toisikaan tullessaan ja totta kai minua jännitti hieman alku kuinka pääsen työporukkan mukaan ja kuinka työt alkavat sujumaan. Tiesin että alalla on kovat suorituspaineet päivittäin ja tavoitetuloksiin on päästävä. On pystyttävä päivittäin hyviin suorituksiin ja sen vuoksi on pysyttävä skarppina päivästä toiseen. Myös sosiaaliset taidot ovat tällä alalla elintärkeitä ja olin innoissani että pääsen hiomaan niitä entistä paremmaksi tässä työssä. Neuvottelutaidoista on kuitenkin hyötyä tilanteessa kuin tilanteessa.

kuva-callvawes-samuli-jpgEnsimmäinen viikko starttasi koulutuksen merkeissä ja kävimme hyvinkin kattavasti läpi myytävää tuotetta. Tuotetietous on valttia myyntitilanteissa, joten on hienoa, että Call Wavesilla panostetaan myyjien ammattitaitoon kunnolla. Tutustuin heti alussa samaan aikaan aloittaneisiin työntekijöihin ja oli mukavaa kun rinnallani oli samassa tilanteessa olevia henkilöitä joiden kanssa jakaa tuntemuksia tilanteesta ja kysyä mielen päällä olevia kysymyksiä. Myös muut työntekijät ottivat minut maniosti vastaan ja pääsin hyvinkin nopeasti tutustumaan myös kokeneempiin työntekijöihin.

Ensimmäinen asiakaskontakti jännittää kaikkia ja se jännitti myös minua. Se sujui odotetusti hieman takellellen, tarkasti spiikkiä noudattaen, mutta jostainhan se on aloitettava. Spiikki alkoi hiljalleen muotoutua omaan suuhun, ja kauppaakin alkoi tulla. Alkuvaiheessa päivittäinen kauppojen määrä heitteli paljon ja tuntui hyvin haasteelliselta päästä edes päivän tavoitteeseen. Välillä tuntui hyvinkin turhauttavalta, jos kauppoja ei alkanut tulemaan, sillä olen hyvinkin voitontahtoinen ja kilpailunhaluinen henkilö. Työntekijöiden tsemppi auttoi paljon jaksamaan vastoinkäymisiä. En ollut yksin vaikeiden tilanteiden kanssa. Joka aamuiset aamupalaverien, koulutuksien ja ryhmätehtävien tulos alkoi näkymään alkukankeuden jälkeen aloin päästä koko ajan parempiin tuloksiin. Aloin muistamaan päivä päivältä paremmin koulutuksissa käytyjä asioita. Oli mahtava tunne, kun pääsin ensimmäistä kertaa tavoitetulokseen. Löysin oikeanlaisen puhetavan ja äänensävyn, jolla puhua asiakkaalle sekä oikeanlaiset sanavalinnat ja rentouden. Toki haasteellisia päiviä välillä oli, mutta niistä selvittiin. Loppukesä on mennyt todella hyvin myynnin suhteen ja olen päässyt lähes päivittäin yli tavoitteen.

Kesä meni yllättävän nopeasti ohi ja pian on aika taas lähteä opiskeluhommien pariin. Päällimmäisenä kesästä jäivät mieleen parhaat myyntipäivät, huippu työporukka sekä virkistyspäivä Kuopiossa kesäkuussa. Työ on haastavaa, mutta se antaa todella paljon takaisin ja juuri haasteelliset päivät ovat niitä, jotka kasvattavat eniten. Esimieheni olivat ymmärtäväisiä ja kannustavia, mutta kuitenkin riittävän vaativia tulosten suhteen. Heitä oli helppo lähestyä kaikissa tilanteissa, jos ongelmia ilmeni. Kesä oli hyvin opettavainen ja sen parhaina anteina pidän pitkäjänteisyyttä ja vastoinkäymisistä nousemista.

Kiitoksia koko työporukalle mukavasta kesästä!

Samuli, Callwaves

Scroll to Top