Search

Tekemällä oppii

Juuso Lahtinen
Gainer

Kesätyöni ja samalla työharjoitteluni starttasi käyntiin toukokuun alussa ja odotin sitä innolla tulevien työtehtävieni johdosta. Olin ollut jo aiemmin Gainerilla tekemässä ensimmäistä työharjoitteluani, mutta nyt luvassa oli entistä monipuolisempia töitä. Niin pitkää perehdytystä kuin ensimmäisellä kerralla oli, en tarvinnut, vaan asioiden kertaus riitti. Harjoitteluni aloitus lähti käyntiin samalla projektilla kuin aikaisempi harjoitteluni eli tavoitteenani oli informoida erään kaikkien tunteman yrityksen palveluista ja saada heidän asiakkailtaan lupia sähköpostimarkkinointiin. Kyseistä projektia en kuitenkaan tehnyt kovinkaan pitkään vaan saan siirtyä uusiin haasteisiin.

gainer-sali2-jpg
 
Muutaman viikon kuluttua sain koulutuksen haluamaani projektiin. Kyseessä oli myynti kuluttaja-asiakkaille ja tuote kaikkien tuntema, tarvitsema ja vielä kilpailukykyinen. Myynti ja markkinointi ovat kiinnostaneet minua aina ja nyt minulla oli mahdollisuus saada ensikosketus myyntiin työelämässä. Puhelinmyynti ei kuitenkaan ole kaikista helpoin vaihtoehto myyntiin, mutta odotin silti innolla tulevaa. Olin kyseisessä projektissa mukana miltei koko harjoittelujaksoni ajan, mikä oli erittäin hyvä asia, sillä samalla opin myynnin perusteita sekä millä keinoilla tulee myydä ja millä ei.

Harjoitteluni aikana sain aina välillä nopeallakin aikataululla projekteja joihin tarvittiin panostustani. Yksi tällainen oli erään hotellin projekti, jossa tarkoituksena oli soittaa yrityksille ja markkinoida heidän palveluitaan yrityspäättäjille. Huomasin, että B2C-myynti on ihan toisenlainen maailma kuin B2B.

Kesätyö myynnin ja markkinoinnin maailmassa Gainerilla oli monipuolinen ja silmiä avaava. Aiemmin mainitsemieni projektien lisäksi olin mukana muun muassa seuraavanlaisissa projekteissa:
– Pääsin tekemään hyväntekeväisyysjärjestölle markkinatutkimushaastattelua
– Pääsin myymään pankin kuluttaja-asiakkaille ko. pankin lisätuotteita
– Pääsin päivittämään erään kansainvälisen markkinatutkimusyrityksen btob-rekisteriä (salapoliisin hommia!)
– Pääsin mukaan erään toisenkin pankin projektiin, jossa päivitettiin niin asiakastietoja, markkinoitiin palveluita kuin myytiin palveluita – aktivointia!

Uskon, että juuri tällaista kokemusta tulevaisuuden työnantajani arvostavat.

gainer-sampylat-jpg
 

Kokemuksia ja tunnelmia

Kokemukseni Gainerista ovat erittäin positiiviset. Gainerilla pääsee itse vaikuttamaan asioihin, pääsee vaikuttamaan projekteihin, joihin haluaisit osallistua ja ennen kaikkea havaitsemasi ongelmat otetaan huomioon sekä niille tehdään jotain, näin ei esimerkiksi kaikissa työpaikoissani ole ollut.

Työtehtävät ovat erittäin monipuolisia ja vaihtelevia eli jos jokin projekti ei tunnukaan omalta, niin Gainerilla saa ja pystyy helposti vaihtamaan toiseen. Tätä ongelmaa itselläni ei kuitenkaan ole harjoitteluaikana ollut, sillä tarkoituksenani oli päästä tekemään mahdollisimman monia ja erilaisia tehtäviä.

Varmasti kaikkien mielestä työssä tärkeää on se, että pystyy nauttimaan siitä ja aamulla herätessä ei ensimmäisenä kiroa lähtöä töihin. Gainer työpaikkana on mahtava, siellä työntekijöistä huolehditaan ja kannustetaan erilaisten palkintojen avulla, mikä luo työntekijöille kilpailuviettiä ja siten lisää myös yrityksen menestystä.

Esimiehet Gainerilla ovat erittäin miellyttäviä ja osaavia. Mielenkiintoinen asia mielestäni on se, että hierarkia ei näy niin selkeästi yrityksessä, vaikka kaikki tiedostavat sen kuka on missäkin asemassa. Kaikille ylemmillekin henkilöille on helppo mennä puhumaan ja he kuuntelevat sekä pyrkivät ratkaisemaan esiin tuomiasi ongelmia. Uskon, että tämä on yksi syy siihen, minkä takia Gainerilla on niin mukava ja hyvä työskennellä.

Tulevaisuus

Työharjoitteluni on tällä erää päättynyt ja kesäkin takana päin ja jatkan opiskelua Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa. Opiskelu vie tietysti suurimman osan ajastani, mutta ilokseni voin sanoa, että voin jatkaa koulun ohella töitä Gainerin viihtyisässä ja rennossa työympäristössä. Työpaikkana tämä sopii itselleni mainiosti, sillä pystyn itse vaikuttamaan siihen kuinka paljon ja minä päivinä ehdin / pääsen tekemään töitä.

Hyvällä omallatunnolla voin suositella Gainer Oy kaikille, jotka ovat kesä, osa- tai harjoittelupaikkaa vailla!

Juuso Lahtinen / Gainer

Scroll to Top